Traseu: Mănăstirea Turnu Roşu – Şaua Corbului

Pretabil vara

Traseu Deschis

Marcaj

Montan - Cruce roșie

Dificultate

Dificil

Distanță

9.51 km

Durata

4:0 ore

Urcare

1186 m

Coborâre

0 m

Descarcă harta:

GPX KML
  • Descriere

  • Cum ajung

  • Vremea

Mănăstirea Turnu Roşu – Şaua Corbului

Marcaj cruce roșie pe fond alb:  Staţia CFR Turnu Roşu - Mănăstirea Turnu Roşu - Şaua Corbului

Traseul străbate valea dintre sat și Mănăstirea Turnu Roșu, fiind urmat apoi de un parcurs împădurit și o urcare susținută prin păduri de foioase și conifer, până în Poiana Pleșii, pe fostele trasee ale grănicerilor. Printr-o pădure de conifere, drumeții urcă sub Vârful Chica lui Ionel și de-a lungul Culmii Pietricelei până aproape de creasta principală, în Șaua Corbului unde se vor bucura de vederi spectaculoase asupra văilor înconjurătoare și vârfurilor crestei.

Latitudine

45.642989

Longitudine

24.296348

Accesează coordonatele in Google Maps:

Găsește locația

Puteți parcurge acest traseu chiar din Halta CFR Turnu Roșu, dar vă spunem de pe acum că aveți mult de mers la pas până la baza muntelui, de unde începe experiența traseului propriu zis. Trenurile care opresc în Halta CFR Turnu Roșu sunt de obicei cele cu destinația Valea Oltului, de tip Regio, iar orarul acestora poate fi găsit pe pagina de internet bilete.cfrcalatori.ro.  

O altă opțiune ar fi să mergeți cu automobilul personal până la baza traseului, pe Valea Oltului, după ce treceți de Tălmaciu. Pentru a diminua totuși impactul asupra mediului împărțiti automobilul cu prietenii, astfel încât să mergeți cât mai mulți în cât mai puține mașini. 

Chiar la baza traseului veți găsi o hartă cu toate informațiile pentru parcurgerea traseului. Urmăriți marcajele și signalistica traseului și vă va fi foarte ușor să vă croiți drumul. Drumeție plăcută! 

Puncte de interes

Cazare