Cuvânt înainte

Programul „Anii Drumeției” a fost lansat în 2021 și s-a născut din nevoia de a adapta strategia de promovare turistică a județului Sibiu la contextul global. Distanțarea socială, limitarea călătoriilor, nevoia oamenilor de a ieși în natură, de a aprecia lucrurile simple cum este o plimbare în aer liber, a reprezentat pentru noi o oportunități de a valorifica patrimoniul natural pe care îl are județul Sibiu. Începând cu anul 2021 și continuând în 2022, Consiliul Județean Sibiu a alocat fonduri pentru refacerea infrastructurii turistice de drumeție existente, identificarea de noi trasee turistice și promovarea lor într-o platformă comună, de referință pentru ecoturismul din județ și, mai ales, stabilirea unui cadru legal care să permită protejarea naturii.

Una dintre cele mai importante componente ale acestui program o reprezintă implicarea comunităților locale: administrații și instituții publice, operatori privați din turism, puncte gastronomice locale. De asemenea, încurajăm inițiative care întrezăresc odată cu acest demers o oportunitate și dezvoltă servicii specifice acolo unde acestea lipsesc și le aducem în atenția publicului în cadrul Târgului de Ecoturism, primul eveniment de promovare a operatorilor de turism sustenabil din Județul Sibiu.

Ne-am bucura enorm să descoperim și să încurajăm inițiative noi, reprezentând astfel pentru ele un început de drum, la fel cum ele se vor alătura unui nou început al județului Sibiu – un început care marchează timpul petrecut în natură, în familie, călătoriile lente, alegerea unor variante sustenabile de turism și gastronomie.

Daniela Cîmpean,
Președinta Consiliului Județean Sibiu

Despre Anii Drumeției

Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu și cuprinde întreg județul Sibiul. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului – drumeția, cicloturismul, plimbările ecvestre, observarea florei și a faunei și tururi culturale.

Misiune

Misiunea Programului „Anii Drumeției” este de a încuraja petrecerea timpului în aer liber și practicarea activităților nonintruzive, specifice ecoturismului.
Pentru a oferi un cadru cât mai sigur, propice experiențelor plăcute în natură, ne propunem să îmbunătățim infrastructura de drumeție din Județul Sibiu și să creăm o platformă comună pentru operatorii turistici.

Viziune

Ne dorim să contribuim la o mai bună înțelegere și apreciere a plaiurilor locale, să hrănim bucuria de a descoperi și ocroti natura și cultura locală; atât din perspectiva vizitatorilor, cât și a comunităților locale.
Ne propunem să dezvoltăm o strategie durabilă de conservare și protejare a ariilor naturale și a tradițiilor locale, bazată pe colaborare și reducerea impactului negativ.

Valori

Respectul pe care îl arătăm față de natură, față de comunitățile pe care le vizităm, este același pe care îl purtăm pentru noi înșine. Un stil de viață sănătos implică alegeri conștiente, iar unde altundeva te poți apropia de tine însuți, dacă nu în natură?
Credem în puterea trupurilor istovite și a minților liniștite, în bucuria descoperirii și a redescoperirii, în nostalgia lucrurilor simple.

Echipa

Sergiu Olteanu

Coordonator proiect

Monika Tompos

Coordonator tehnic

Cristian Valentin Cismaru

Coordonator servicii turistice

Tudor Popescu

Coordonator grafică

Alexandra Stancu

Coordonator comunicare

Lucia Sevestrean

Coordonator operatori

Daniela Doroftei

Asistent proiect

Florin Băraș

Administrator de traseu

Răzvan Morariu

Administrator de traseu

Simina Manea

Manager de destinație

Cristina Bica

Coordonator achiziții

Program inițiat și finanțat de

Implementat prin

Parteneri

Contactează-ne

    Adresă

    Asociația Județeană de Turism Sibiu,

    Strada Konrad Haas 14,

    Sibiu, 550177