Casa Moșului

Cazare
  • DESCRIERE

  • Cum ajung

Casa Moșului s-a deschis în vara lui 2008. A fost construită într-un sat vechi și plin de povești, Cârțișoara, sat aflat la poalele drumului Transfăgărăsan, de unde celebrul călător-țăran, Badea Cârțan, a plecat să vadă lumea asta mare.
E făcută din lemn și piatră de-ale locului și e decorată cu obiecte vechi adunate de pe văile Făgărașului.
Casa Moșului nu e mare, pentru că aici sunt primiți oaspeți, nu turiști. Și pentru că Moșul, gospodar cu păr alb, trebuie să aibă mare grijă de oricine îi trece pragul.

Casa Moșului dispune de șase camere mari și luminoase, cu podele lucioase și paturi moi, numai bune de odihnă și leneveală. În ele se ajunge urcând o scară de bușteni din pădurile Făgărașului.În sufragerie, adesea mocnește focul în șemineu și e-ntinsă o masă mare și bogată, cu cele mai gustoase mâncăruri, gătite de tanti Mariana.

Oaspeții sunt așteptați cu o grădină înflorită, de primăvara devreme până toamna târziu. O grădină în care se pot lungi seara la vorbă ori pur și simplu pot sta în leagăn și asculta greierii. Iarna, sunt găzduiți, fără nici un fel de taxă, oricât de mulți oameni de zăpadă în curtea primitoare.

Latitudine

45.72476623611468

Longitudine

24.57112273983235

Accesează coordonatele in Google Maps:

Găsește locația