Poiana Neamțului

Cazare
  • DESCRIERE

  • Cum ajung

Situată la poalele muntelui Budislavu, la 14 km de orașul Avrig, la o altitudine de 706 m, povestea locului începe undeva în anul 1906, când armata austro-ungară a construit aici o clădire în care erau cazați soldații care păzeau pe vârful munților granița dintre Imperiul Austro-Ungar și Țara Românească. După destrămarea imperiului, clădirea a rămas cu destinație de adăpost pentru locuitorii din Avrig. Începând cu anii 55’-56’ i s-a dat apoi destinația de cabană turistică, la etaj cu locuri de cazare iar la parter cu restaurant și bucătărie. În perioada anilor 75’-90’ în fiecare zi exista un autobuz care transporta iubitorii de munte din Sibiu la Poiana Neamțului.

Astăzi, cabana a devenit pensiune și este dotată cu toate utilitățile. Foarte multă lume întreabă de unde vine numele, Poiana Neamțului: după destrămarea imperiului austro-ungar, de construcția rămasă s-a ocupat un cetățean pe nume Neamțu Ion, iar avrigenii o numeau din cauza asta Poiana lui Neamțu. De aici până la denumirea Poiana Neamțului, vă imaginați că nu a fost decât un pas.

La Poiana Neamțului vă puteți bucura de priveliștea deosebită oferită de Vârful Budislavu care se află la altitudinea de 2371 metri a masivului Făgăraș, de frumusețea pădurilor din împrejurimi, de aerul deosebit și de traseele montane din Munții Făgăraș, care pornesc chiar din fața cabanei.

Acces: auto, pedestru, mountain-bike.

Latitudine

45.636484421682624

Longitudine

24.472504182156847

Accesează coordonatele in Google Maps:

Găsește locația