Traseu: Creasta munților Făgăraș

Pretabil vara

Traseu Deschis

Marcaj

Montan - Bandă roșie

Dificultate

Dificil

Distanță

43.93 km

Durata

17:45 ore

Urcare

4119 m

Coborâre

2213 m

Descarcă harta:

GPX KML
  • Descriere

  • Cum ajung

  • Vremea

Creasta munților Făgăraș

Marcaj bandă roșie pe fond alb: Halta CFR Valea Mărului - Vf.Chica Pietrilor - Şaua Surului - Şaua Scării - Şaua Cleopatrei - Vf. Negoiu - Şaua Paltinu - Şaua Caprei - Portiţa Arpaşului - Vf. Arpaşu Mare - Fereastra Podragului

Un traseu de creastă cu pornire de pe Valea Oltului pe o potecă abruptă ce trece prin numeroase livezi până în Vârful Plăiețului. Creasta munților Făgăraș este cea mai lungă creastă montană din România, traseul de față purtându-ne pe câteva dintre cele mai înalte vârfuri ale sale, Vf. Negoiu și Vf. Viștea Mare. De-a lungul drumeției veți descoperi Lacul glaciar Călțun, și Lacul Bâlea, unul dintre cele mai mari lacuri glaciare din țară. Nu departe de traseu, trecerea prin locul numit La trei pași de moarte este posibilă doar cu experiență montană avansată.

Latitudine

45.563361

Longitudine

24.253169

Accesează coordonatele in Google Maps:

Găsește locația

Puteți parcurge acest traseu chiar din Halta CFR Valea Mărului, dar vă spunem de pe acum că aveți mult de mers la pas până la baza muntelui, de unde începe experiența traseului propriu zis. Trenurile care opresc în Halta CFR Valea Mărului sunt de obicei cele cu destinația Valea Oltului, de tip Regio, iar orarul acestora poate fi găsit pe pagina de internet bilete.cfrcalatori.ro.

O altă opțiune ar fi să mergeți cu automobilul personal până la baza traseului, pe Valea Oltului, după ce treceți de Boița. Pentru a diminua totuși impactul asupra mediului împărțiti automobilul cu prietenii, astfel încât să mergeți cât mai mulți în cât mai puține mașini.

Chiar la baza traseului veți găsi o hartă cu toate informațiile pentru parcurgerea traseului. Urmăriți marcajele și signalistica traseului și vă va fi foarte ușor să vă croiți drumul. Drumeție plăcută!

Puncte de interes

Cazare