Traseu: Sebeşu de Sus – Valea Moaşei Sebeşului – Cabana Suru

Pretabil vara

Traseu Deschis

Marcaj

Montan - Punct roșu

Dificultate

Dificil

Distanță

9.80 km

Durata

3:30 ore

Urcare

974 m

Coborâre

5 m

Descarcă harta:

GPX KML
  • Descriere

  • Cum ajung

  • Vremea

Sebeşu de Sus – Valea Moaşei Sebeşului – Cabana Suru

Marcaj punct roșu pe fond alb:  Sebeşu de Sus (Podul Moaşei) - Valea Moaşei Sebeşului - Cascadele Sebeşului - Fosta Cabană Suru

Un traseu spectaculos cu pornire din localitatea Sebeşu de Sus spre Cabana Suru, de-a lungul văii Moașei Sebeșului, pe lângă cascade și cu priveliști minunate asupra crestei principale. Un traseu relativ scurt, de dificultate medie, o cale de access spre una dintre cele mai pitorești văi din Munții Făgăraș. Vâlcelul izvorăște de sub Fruntea Moașei și din cauza pantei foarte înclinate apele lui sunt silite să coboare în salturi, formând numeroase cascade și oferind astfel o vale de o sălbăticie aparte.

Latitudine

45.653772

Longitudine

24.351937

Accesează coordonatele in Google Maps:

Găsește locația

Pentru a ajunge la punctul de plecare, și anume la cascadele din Sebeșu de Sus, va trebui să ajungeți în localitatea Sebeșu de Sus, iar de acolo să vă croiți drum pe traseu urmând marcajele și signalistica traseului de drumeție. 

Din Sibiu puteți opta pentru transport cu autocarul către Sebeșul de Sus, o călătorie de aproximativ 50 de minute, iar orarul îl puteți consulta pe site-ul autogări.ro. 

Chiar la baza traseului veți găsi o hartă cu toate informațiile pentru parcurgerea traseului. Drumeție plăcută! 

Puncte de interes

Cazare