#oamenilocuri Cisnădioara (Michelsberg)

Ani Drumetiei icon 1 min.

2023 este anul în care se împlinesc 800 de atestare documentară a localității Cisnădioara. 800 de ani de istorie, de legende și de generații care și-au pus amprenta asupra cetății păzite de către Munții Cindrel fără a-I schimba însă structura.

Dacă o iei ușor la pas pe Valea Argintului te întâmpină parcă amabil dar amenințătoare, Piatra Broaștei. Cu o vechime de peste 65 milioane de ani calcarele cretacice sunt vizitate atât de pasionații de geologie cât și de turiștii doritori să admire peisajele impresionante.

Spre vest se pot observa câteva mici grote dar și stratificarea rocilor de la baza stâncii.
Cel mai interesant lucru, care îi dă și o valoare deosebită acestui loc este vizibil studiind cu atenție piatra, unde se observă din loc în loc urme de fosile. Acestea crează un tablou nostalgic în care sunt redate vieți ale unor stele de mare, stridii, arici de mare, hipuriți, amoniți sau belemniți.

 

Vă invităm să descoperiți o nouă poveste din campania #oamenilocuri care deja se transmite mai departe generațiilor care urmează.

#AniiDrumetiei #liberinaerliber #consiliuljudeteansibiu #aerliber #oamenilocuri

______________________________

Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Judetean Sibiu în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului. Descoperă mai multe pe www.aniidrumetiei.ro și app-ul Anii Drumeției, disponibil în App Store și Play Store.

 

Lasă un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.