Oameni, locuri – Șomlea Gabriel (SG Tara) – meșteșugar lemn Cisnădioara

Ani Drumetiei icon 2 min.

”Noi nu ascundem greșelile, ci căutăm perfecțiunea”.

Este motto-ul după care se ghidează de peste 35 de ani, Șomlea Gabriel în vârstă de 55 de ani, meșteșugar în lemn din Cisnădioara. Ne spune zâmbind că a început să cocheteze cu lemnul din momentul în care a terminat liceul și, deși au fost perioade în care nu a fost totul tocmai ușor această meserie vine din pasiune și nu s-ar vedea făcând altceva. Îi place foarte mult să sculpteze și să picteze pe lemn, dar și să recondiționeze obiectele vechi de mobilier care prind viață sau, mai bine spus, se reîntorc la viață după ce trec prin măinile sale pricepute.

Piese de mobilier de diferite feluri de la dormitoare sculptate, mobilă patinată pictată, bucătării, dulapuri sau mese au plecat din mica localitate din județul nostru în toată țara dar și în străinătate.

Printre lucrările de referință face parte restaurarea tuturor pieselor de mobilier de la Biserica Evanghelică din Piața Huet, din Sibiu. Atăt stranele cât și băncile au fost recondiționate exact ca în perioada în care au fost create.

 

Vă invităm să descoperiți o nouă poveste din campania #oamenilocuri care deja se transmite mai departe generațiilor care urmează: https://youtu.be/3eq-u3zvAcM

 

#AniiDrumetiei #liberinaerliber #consiliuljudeteansibiu #aerliber #oamenilocuri

—————————————————————-

Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Judetean Sibiu în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului. Descoperă mai multe pe www.aniidrumetiei.ro și app-ul Anii Drumeției, disponibil în App Store și Play Store.

Lasă un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.