Târgul de Ecoturism a atras peste 1000 de vizitatori aflați în căutare de experiențe memorabile în aer liber

Articol blog Anii Drumetiei
Ani Drumetiei icon 3 min.

Organizată weekend-ul trecut, cea de-a treia ediție a Târgului de Ecoturism s-a bucurat de un aflux mare de iubitori ai naturii, dornici să descopere ofertele de toamnă-iarnă ale principalilor operatori sibieni din domeniul turismului sustenabil.
Evenimentul a fost găzduit de Sala Thalia din Sibiu și face parte din Programul „Anii Drumeției”, inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, prin intermediul căruia este extinsă infrastructura de drumeții montane iar operatorii din domeniul ecoturismului sunt încurajați să-și includă ofertele în pachete turistice ce garantează experiențe complete în aer liber.

Noutatea acestei ediții au fost panelurile de discuții pe tema turismului și a sustenabilității, la care au participat atât reprezentanți ai primăriilor din județul Sibiu, cât și actori din mediul privat. Concluziile arată că perioada post-pandemie a adus noi provocări, iar operatorii din mediul privat au fost nevoiți să fie creativi și să se adapteze la noile cerințe, întrucât se observă dorința turișilor de a petrece timpul liber în locații izolate, departe de tumultul cotidian. În același timp, activitățile propuse de administrațiile locale se îndreaptă tot mai mult către experiențe în natură, pliindu-se astfel pe trendul general.

„Cu satisfacție am constatat că „Anii Drumeției” a generat deja o creștere importantă a numărului de iubitori ai drumețiilor, care este de aproape 3 ori mai mare decât cel înregistrat anul trecut. Asta înseamnă că operatorii și producătorii locali cu care colaborăm în alcătuirea ofertelor complete de turism sustenabil au de câștigat atât din punct de vedere economic cât și la capitolul vizibilitate. Mă refer la noile trasee „Țara Colibelor” și „Poiana Soarelui – Cultura Lemnului” din zona Râu Sadului și Săliște, care au dus la apariția de noi spații de cazare cât și de puncte gastronomice, unde turiștii se bucură de merindele pe care localnicii le pregătesc respectând simplitatea și autenticitatea zonei”, a declarant Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

În cadrul panelurilor au fost abordate aspecte privind sustenabilitatea turismului atât din mediul urban, cât și din cel rural: consumul de energie, amprenta de CO2, numărul optim de vizitatori și impactul social al tipului de turism abordat. Prin prisma acestor aspecte, tot mai multe administrații locale, precum cele din Rășinari, Biertan, Săliște, Hoghilag și Râu Sadului, apelează tot mai des la experți în ecoturism.

Evenimentul s-a încheiat cu lansarea publică a șase oferte de ecoturism, care înglobează experiențe complete, compuse din activități complementare, care îmbină armonios mișcarea în aer liber, cu relaxare și descoperirea resurselor și gusturilor locale:

• Forest Bathing și yoga în natură
• Țara Secașelor, un loc încărcat de istorie
• Via Transilvanica, drumul care leagă țara la pas & Biertan, locul ideal pentru iubitorii de yoga
• Ture de e-bike în Țara Oltului
• Poiana Soarelui, un prilej de drumeție lejeră, prin pădure

Acestea pot fi consultate pe pagina proiectului, www.aniidrumetiei.ro/experiente, iar rezervările se fac la numerele de telefon afișate în detaliile fiecărei oferte.

Târgul de Ecoturism este un eveniment organizat în cadrul programului „Anii Drumeției”, inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal al programului este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.
Descoperă mai multe pe www.aniidrumetiei.ro și app-ul Anii Drumeției, disponibil în App Store și Play Store.

Lasă un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.