Ioana Pătrășcoiu

Ghid
Anii Drumetiei
Ani Drumetiei icon

Nume

Ioana Pătrășcoiu

Ani Drumetiei icon

Telefon

0729 050 636

Walking Tours Medias

Salut, sunt Ioana și activez ca ghid de turism din 2017.

Născută în București, stabilită în Mediaș (din ianuarie 2020), mi-am propus să fac acest burg săsesc prin-care-lumea-trece-dar-nu-se-opreste un pic mai cunoscut. Avem o faimoasă biserică săsească cu inele de fortificații intacte, turn înclinat (top 12 mondial) și închisoare medievală; turnuri transformate în galerii de artă sau cafenele; sinagogă devenită centru cultural; porți cu sori, liniște, wine shopuri (pentru ca suntem în Țara Vinului), Via Transilvanica, dealuri împădurite la 10 minute de mers pe jos de zidurile cetății.

Tururile culturale din Mediaș te plimbă prin locurile de mai sus și te introduc în atmosfera și istoria locului, având un pic de toate: ceva istorie, ceva arhitectură, obiceiuri de-ale locului, moravuri trecute și moravuri actuale. Asta dacă nu optezi pentru un tur de nișă, de exemplu “Călătorie arhitecturală în istoria Mediașului” sau “Trei confesiuni la un pahar de vin”.

Drumețiile sunt un fel de tururi culturale, doar că vorbim despre tot de la înălțimea de 450 m (aici colinele nu depășesc 500 m) când nu suntem atenți la ciuperci, vulpi, căprioare.

La ce să te aștepți de la tururi? O experiență plăcută, pe alocuri distractivă.

La ce să nu te aștepți? O înșiruire de date istorice, seci – nu mai sunt în stoc.

  • Tururi pietonale culturale
  • Tururi arhitecturale
  • Experiențe gastronomice (gastronomie locală)
  • Drumeții în natură
  • Workshopuri / activități cu copii și adolescenți

Zona în care activăm: Nordul județului Sibiu, orașele Mediaș, Dumbrăveni și împrejurimile lor, Valea Târnavei Mari, Podișul Hârtibaciului.