Traseu: Podul Jibrii – Cabana Suru – Șaua Apa Cumpănită

Pretabil vara

Traseu Deschis

Marcaj

Montan - Triunghi albastru

Dificultate

Dificil

Distanță

13.66 km

Durata

5:10 ore

Urcare

1387 m

Coborâre

153 m

Descarcă harta:

GPX KML
  • Descriere

  • Cum ajung

  • Vremea

Podul Jibrii – Cabana Suru – Șaua Apa Cumpănită

Marcaj triunghi albastru pe fond alb:  Bifurcaţia de la Podul Jibrii - Valea Moaşa Avrigului - Izvorul Florii - Culmea Moaşei - Refugiul Suru - Fruntea Moaşei - Şaua Apa Cumpănită

Un traseu dificil care face legătura cu creasta principală, la altitudinea de 1056 m, în apropiere de Vf. Moașa. Urcarea urmează Culmea Moaşei, pe la Cabana Suru și Monumentul Salvamontistului. Iarna, ultimul segment spre creastă este accesibil doar cu echipament specific, ceea ce face ca traseul să fie accesibil doar drumeților cu o oarecare experiență montană.

Latitudine

45.664979

Longitudine

24.45038

Accesează coordonatele in Google Maps:

Găsește locația

Singura modalitate de a ajunge pe Valea Avrigului este utilizând automobilul personal. Drumul durează în jur de o oră și vă veți putea bucura de răcoarea pădurilor. Pentru a avea un impact minim asupra mediului înconjurător și al poluării vă sfătuim să vă grupați în cât mai puține mașini. La baza traseului veți găsi o hartă cu toate informațiile pentru parcurgerea traseului. Urmăriți marcajele și signalistica traseului și vă va fi foarte ușor să vă croiți drumul. Drumeție plăcută! 

Puncte de interes