Traseu: Păltiniş – Cantonul silvic Muncel – Baraj Gâtu Berbecului

Pretabil pentru toate anotimpurile

Traseu Deschis

Marcaj

Montan - Triunghi roșu

Dificultate

Mediu

Distanță

10.18 km

Durata

3:10 ore

Urcare

286 m

Coborâre

515 m

Descarcă harta:

GPX KML
  • Descriere

  • Cum ajung

  • Vremea

Păltiniş – Cantonul silvic Muncel – Baraj Gâtu Berbecului

Marcaj triunghi roșu pe fond alb:  Staţiunea Păltiniş - Cantonul silvic Muncel - Poiana Bătrâna Mică - La pahar - Baraj Gâtu Berbecului

Din stațiunea Păltiniș, traseul traversează Cantonul Silvic Muncel și Poiana Bătrâna, cu panorame superbe peste Valea Sadului, spre Lacul Negovanu, singurul baraj arc din Romania. Lacul Negovanu se află în defileul numit Gâtul Berbecului la 1150 de metri altitudine. Barajul oferă privelisti impresionante ale acestei zone din judetul Sibiu, fiind unul dintre locurile ideale pentru vacanță, unde timpul pare să stea-n loc. Traseul este unul ideal pentru zile de vară, cu plimbări ușoare. 

Latitudine

45.651502

Longitudine

23.928543

Accesează coordonatele in Google Maps:

Găsește locația

În Păltiniș puteți ajunge cu autobuzul numărul 22, cu plecare în Sibiu. Consultați orarul de plecări al acestuia pe site-ul Turisb.ro, în funcție de stația cea mai apropiată. La capătul liniei, la baza pârtiei Oncești, veți găsi o hartă cu toate informațiile pentru parcurgerea traseului. Urmăriți marcajele și signalistica traseului și vă va fi foarte ușor să vă croiți drumul. Drumeție plăcută! 

Puncte de interes