Traseu: Jina – La Pripoane – Vârful Cindrel

Pretabil vara

Traseu Deschis

Marcaj

Montan - Bandă albastră

Dificultate

Mediu

Distanță

32.21 km

Durata

8:50 ore

Urcare

306 m

Coborâre

1482 m

Descarcă harta:

GPX KML
  • Descriere

  • Cum ajung

  • Vremea

Jina – La Pripoane – Vârful Cindrel

Marcaj bandă albastră pe fond alb: Jina (sat) -  Dealul Captanul Mic - Dealul Guga Mică - La Pripoane - Cantonul silvic Duşi - Poiana Rudarilor - Vf. Foltea - Vf. Frumoasa - Vf.Cindrel

De la Pripoane, pe un drum forestier urmat apoi de un drum pietros, traseul de creastă marcat cu Bandă Albastră din Munții Cindrel poartă drumețul pe la Rezervația Botanică Iezerele Cidrelului, aproape pe Poiana Găujoara. Pe culmea Găujoarei, drumețul va descoperi Parcul Natural Cindrel accesând Vf. Cindrel prin Platoul Diavolului, lăsând Iezerul Mare și pe cel Mic pe partea stângă, având mereu în dreapta sa panorama către Vf. Șteflești, parte a Munților Lotru.

Latitudine

45.580566

Longitudine

23.772319

Accesează coordonatele in Google Maps:

Găsește locația

Singura modalitate de a ajunge în Jina este cu automobilul personal. Drumul durează în jur de o oră și vă veți putea bucura de trecerea splendidă de la peisajul urban la cel rural prin satele iconice care stau mărturie tradițiilor Mărginimii Sibiului. Chiar și cu mașina veți parcurge unul dintre cele mai impozante trasee ale județului. Pentru a avea însă un impact minim asupra mediului înconjurător și a poluării ar fi ieal să vă grupați în cât mai puține mașini. La baza traseului veți găsi o hartă cu toate informațiile pentru parcurgerea traseului. Urmăriți marcajele și signalistica traseului și vă va fi foarte ușor să vă croiți drumul. Drumeție plăcută!

Puncte de interes

Cazare