Traseu: Fosta cabană Fântânele – Canton silvic Niculești – Șaua Şerbănei

Pretabil pentru toate anotimpurile

Traseu Deschis

Marcaj

Montan - Cruce roșie

Dificultate

Mediu

Distanță

21.87 km

Durata

6:40 ore

Urcare

536 m

Coborâre

1132 m

Descarcă harta:

GPX KML
  • Descriere

  • Cum ajung

  • Vremea

Fosta cabană Fântânele – Canton silvic Niculești – Șaua Şerbănei

Fosta cabană Fântânele – Piscul Vulturului – Râul Mic ( Cantonul silvic Strâmba) – Măgura – Râul Mare (Cantonul silvic Niculeşti) – Valea Niculeşti – Şaua Şerbănei

De la fosta cabană Fântânele, care a ars de Paști, în anul 2005, lăsând în urmă doar o poieniţă înconjurată de brazi și temeliile din piatră brută, traseul marcat cu Cruce Roșie parcurge culmi și văi pitorești, pe la panorama Piscul Vulturului de la 1444 m, până la Cantonul Silvic Măgura.

Latitudine

45.604397

Longitudine

23.860212

Accesează coordonatele in Google Maps:

Găsește locația

Ați pregătit ghetele de drumeție? La Fosta Cabană Fântânele puteți ajunge doar la pas, admirând pe drum frumusețile naturii. Pornind din Halta Sibiel fie continuați drumul drept spre Sibiel, fie alegeți să mergeți în stânga spre Fântânele /Cacova, ambele sate dotate de altfel cu trasee către fosta cabană. La Fosta Cabană Fântânele se poate urca și din Gura Râului şi din Orlat. Către oricare dintre destinațiile pe care le veți alege va trebui să vă deplasați fie cu trenul, fie cu automobilul personal, fie cu autobuzul, în funcție de oferta rutelor către destinație. Sfatul nostru este să alegeți în primul rând transportul în comun, iar când acest lucru nu este posibil, în ultimă instanță, automobilul personal. Odată ajunși la destinație urmăriți marcajele și signalistica traseului și vă va fi foarte ușor să vă croiți drumul. Drumeție plăcută! 

Puncte de interes

Cazare

Obiectiv de patrimoniu