Traseu: Fosta cabană Fântânele – Calea studenţilor – Staţiunea Păltiniş

Pretabil vara

Traseu Deschis

Marcaj

Montan - Punct roșu

Dificultate

Mediu

Distanță

20.13 km

Durata

6:45 ore

Urcare

858 m

Coborâre

1002 m

Descarcă harta:

GPX KML
  • Descriere

  • Cum ajung

  • Vremea

Fosta cabană Fântânele – Calea studenţilor – Staţiunea Păltiniş

Marcaj punct roșu pe fond alb: Fosta cabană Fântânele - Dealul Runcuri - La Pisc - Cheile Cibinului - Calea studenţilor - Staţiunea Păltiniş

Drumeții pornesc pe acest traseu din Păltiniș, pe Cheile Cibinului pe un drum de acces la Coada Lacului de acumulare Gura Râului, și urcă apoi pe culmile dealurilor spre Fosta Cabană Fântânele. De-a lungul traseului drumeții descoperă izvorul râului Cibin, iar Cheile Cibinului oferă o varietate de puncte de belvedere. La câţiva metri de Fosta Cabană Fântânele, o potecă umbrită ne conduce spre un izvor cu apă proaspătă, de munte.

Latitudine

45.651687

Longitudine

23.928539

Accesează coordonatele in Google Maps:

Găsește locația

Ați pregătit ghetele de drumeție? La Fosta Cabană Fântânele puteți ajunge doar la pas, admirând pe drum frumusețile naturii. Pornind din Halta Sibiel fie continuați drumul drept spre Sibiel, fie alegeți să mergeți în stânga spre Fântânele /Cacova, ambele sate dotate de altfel cu trasee către fosta cabană. La Fosta Cabană Fântânele se poate urca și din Gura Râului şi din Orlat. Către oricare dintre destinațiile pe care le veți alege va trebui să vă deplasați fie cu trenul, fie cu automobilul personal, fie cu autobuzul, în funcție de oferta rutelor către destinație. Sfatul nostru este să alegeți în primul rând transportul în comun, iar când acest lucru nu este posibil, în ultimă instanță, automobilul personal. Odată ajunși la destinație urmăriți marcajele și signalistica traseului și vă va fi foarte ușor să vă croiți drumul. Drumeție plăcută! 

Puncte de interes

Cazare

Obiectiv de patrimoniu