Traseu: Cabana Poiana Neamţului – Cabana Bârcaciu – Sub Vf. Scara

Pretabil vara

Traseu Deschis

Marcaj

Montan - Cruce roșie

Dificultate

Dificil

Distanță

24.61 km

Durata

8:25 ore

Urcare

1835 m

Coborâre

49 m

Descarcă harta:

GPX KML
  • Descriere

  • Cum ajung

  • Vremea

Cabana Poiana Neamţului – Cabana Bârcaciu – Sub Vf. Scara

Marcaj cruce roșie pe fond alb:  Staţia CFR Avrig - Valea Mare a Avrigului - Cabana Poiana Neamţului - Cabana Bârcaciu - Sub Vf. Scara

Un traseu de dificultate medie, cu o diferență de nivel de 850 de metri, și o urcare din Poiana Neamțului, susținută. Până la Cabana Bârcaciu. Traseul parcurge un drumuri forestiere, prin păduri de conifere, cu priveliști largi asupra Oltului. Cabana Bârcaciu reprezintă un punct de popas perfect de-a lungul traseului, iar odată ajunși acolo trebuie neapărat să gustați din siropul de brad tradițional locului.

Latitudine

45.732131

Longitudine

24.374545

Accesează coordonatele in Google Maps:

Găsește locația

La stația CFR Avrig puteți ajunge cu trenul, pe ruta Sibiu – Făgăraș – Brașov. La această stație vor opri toate tipurile de tren, călătoria durează aproximativ 60 de minute iar orarul poate fi consultat pe site-ul infofer.ro. 

Pentru a ajunge în Avrig puteți de asemenea opta pentru o călătorie de 50 de minute cu autocarul. Orarul poate fi consultat pe site-ul autogări.ro.

De la stația CFR Avrig veți parcurge o bună bucată de drum de pământ, la pas, pentru aproximativ 2 ore, până la Cabana Poiana Neamțului, unde începe traseul propriu zis, la baza muntelui.

Varianta mai scurtă a acestui traseu este să mergeți direct la Cabana Poiana Neamțului cu automobilul personal. Pentru a avea un impact minim asupra mediului înconjurător și al poluării vă sfătuim să vă grupați în cât mai puține mașini. 

La baza traseului veți găsi o hartă cu toate informațiile pentru parcurgerea traseului. Urmăriți marcajele și signalistica traseului și vă va fi foarte ușor să vă croiți drumul. Drumeție plăcută!