Arhive: Puncte de interes

Familia Ganea: produse locale dulci și sărate

Moșnean la origini, Liviu Ganea este unul dintre primii producători care au aplicat pentru folosirea mărcii „Din Hârtibaciu, cu drag”, și participă la multe evenimente hârtibăcene cu produsele lui, o gamă largă de siropuri, gemuri, dulcețuri, zăcuscă, miere și alte …

Citește mai mult

Alma Via

Alma-Via este o veche fermă tradițională săsească, restaurată, acum pensiune și restaurant, ce invită turiștii să descopere cultura transilvăneană, chiar în inima ei. Access: auto, pedestru, bike, mountain-bike.

Brutăria La Muma

Dudi Presecan este originar din satul Mândra, comuna Loamneș, A locuit împreună cu soția sa în Barcelona, iar acum a revenit acasă cu dorința de a-și deschide un restaurant. Așa a devenit Brutăria La Muma, un loc inspirat din arta …

Citește mai mult

Ferma Clapa: Degustări de lactate de oaie și vacă

Pentru tine ce înseamnă bunătăți locale? Pentru cei de la Ferma Clapa înseamnă în mod cert lactate de oaie și de vacă. Gazdele îndeamnă să le descopere fiecare în cadrul degustărilor special organizate. Access: auto, pedestru, bike, mountain-bike.

Cabana Dintre Vii

Cabana Dintre Vii este rezultatul unui vis împlinit, care a transformat vechea unitate viticolă renumită sub marca Dacia Apold, într-un loc de poveste în mijlocul unui domeniu viticol. Situată în Apoldu de Sus, la numai 30 km de orașul Sibiu, …

Citește mai mult

Bio-Haus Cioran

În 2006 Mioara Cioran și familia ei au înființat pensiunea Bio-Haus. Locul, cu liniștea sa specifică, au definit pensiunea: cât vezi cu ochii te înconjoară doar dealuri cu fânețe și pădure. În nopțile de vară, la foc, pot fi admirate stelele, …

Citește mai mult

Veseud 11

Locul unde te simți acasă, departe de casă! Din momentul în care au ajuns în Veseud, gazdele acestui minunat loc și-au dorit să transforme casa de la numărul 11 într-un lăcaș al celor care vor să-și petreacă o vacanță de …

Citește mai mult

Ferma agroturistică Valea Soarelui

O afacere de familie care și-a propus să dărâme toate barierele culinare pentru ca fiecare să se simtă liber, să mănânce natural și să se relaxeze ascultând poveștile din zonă. Access: auto, pedestru, bike, mountain-bike.

Albota: Restaurant cu păstrăvărie

De la fermă la farfurie! Acesta este laitmotivul după care se orientează gazdele de la Albota. Pe lângă bucatele absolut delicioase pe care le oferă la restaurantul lor cu o terasă imensă și umbroasă, turiștii se pot bucura de experiența …

Citește mai mult

Casa Bunicii: Servire masă cu produse și rețete locale

La Casa Bunicii veți găsi nu numai o gazdă extraordinar de primitoare, dar și un loc perfect de popas, peste zi, la o masă delicioasă, sau peste noapte pentru un sfârșit de săptămâna perfect. Access: auto, pedestru, bike, mountain-bike.

Bioferma Albăstrea

Microferma Albăstrea este situată într-un sat tradițional al Țării Oltului și oferă o diversitate mare naturală, dar și a producției. Pe o suprafață de 2.5 hectare, Agnes cultivă legume și fructe certificate ecologic, crește oi, găini și rațe și oferă …

Citește mai mult

Șura Sașilor

O veche șură săsească, reamenajată păstrând detaliile istoriei și a tradițiilor zonei, oferă astăzi un excelent loc de popas, cu mese îmbelșugate și produse locale, și câteva locuri de cazare. Access: auto, pedestru, bike, mountain-bike, tren