Experiență | Țara Secașelor, un loc încărcat de istorie

Excursii
Ani Drumetiei icon

Locația

Țara Secașelor

  • Descriere

Farmecul Județului Sibiu este că printre evenimente, distracții și festivaluri orășenești oferă și câteva destinații turistice diverse, în mijlocul naturii sălbatice, care oferă nu doar peisaje nemaivăzute dar și liniște, prilej de introspecție, întâlniri deosebite cu localnici și gusturi gastronomice autentice. Unul dintre aceste locuri este Țara Secașelor cu o bogată istorie, o comunitate prietenoasă și gusturi pentru gustări alese. Podgoriile Țării Secașelor oferă plimbări lungi, în zori sau la apus, la umbra viilor ocrotitoare.

Vizitatorii vor avea aici parte de vinuri alese alături de bucate tradiționale.

Tot aici vor putea vizita muzeul landlerilor, un loc martor ar parcursului istoric al populației care în anul 1734, ajungea la TurnişorCristian şi Apoldul de Sus, sate de lângă Sibiu. Erau numiţi landleri şi veneau tocmai din Austria Superioară. Împăratul Carol al VI-lea îi alungase fiindcă, luterani fiind, refuzau recatolicizarea. Pedeapsa a fost cruntă: confiscarea proprietăţilor şi alungarea lor departe, până în Transilvania. După un drum anevoios, plin de pericole şi boli ameninţătoare, grupul de landleri a ajuns în sudul Transilvaniei. Aici au format mici comunităţi şi au început o nouă viaţă. În anul 2007, Comunitatea Evanghelică din Sibiu a inaugurat un muzeu dedicat lor, iar Turnișorul a devenit între timp un cartier al Sibiului.

Tot în cadrul experienței propuse, turiștii vor descoperi și Muzeul Țării Secașelor din Miercurea Sibiului, inaugurat anul trecut, pe 19 mai. Acesta este cel mai nou muzeu din peisajul cultural al județului Sibiu și reunește exponate reprezentative acestei zone, ilustrând aspecte referitoare la istoria, viața cotidiană și ocupațiile românilor, sașilor și ale landlerilor. Aflat în zona centrală a localității, în apropierea bisericii greco-catolice și a bisericii evanghelice, muzeul conține piese de mobilier, textile, costume tradiționale, mijloace de transport, instrumentar agricol., toate puse în valoare și prin intermediul mijloacelor audio-video.


Experiență | Țara Secașelor, un loc încărcat de istorie

  • Plimbare în podgorie cu degustare de vin și masă cu bucate tradiționale
  • Vizită la muzeul Etnografic al Landlerilor din Sibiu
  • Vizită la muzeul Țării Secașelor din Miercurea Sibiului

Contact: Muzeul Etnografic al Landlerilor din Sibiu :

str. E.A.Bielz, nr. 62

Tel: +40 269 228 865

Tel: +40 727 792 803

Contact: Muzeul Țării Secașelor din Miercurea Sibiului:

Strada Corneliu Medrea, Miercurea Sibiului

Tel: +40 756 085 794 

Contact: Degustare de vin la Domeniile Apoldium

Tel: +40 746 468 367

Web: apoldium.com