Dragă drumeț,
Un loc în care natura întâlnește povestea și tradiția prinde viață!
Pornește într-o drumeție captivantă alături de cei mici în Munții Lotrului și participă în același timp la una dintre cele mai frumoase tradiții românești de Bobotează de la noi din țară “Udatul Ionilor la Talmacel”, obicei ce simbolizează purificarea și începutul unui an norocos. Copiii vor avea ocazia să vadă parada tinerilor călare, porturile populare colorate și ritualul de “udare”, care aduce râsete și energie întregului sat.
UNDE ȘI CÂND NE ÎNTÂLNIM?
Marți, 07.01.2025 la ora 10:00, Parcarea Kaufland Șelimbăr, lângă Sibiu Shopping City.
Ne vom grupa în mașinile personale și vom porni spre localitatea Talmacel.
INFORMAȚII TRASEU
Nivel: ușor
Diferența de nivel: 200 – 300 m
Durata: 4-5 ore
Distanță: 8-10 km
Vom porni în jurul orei 10:00 spre localitatea Talmacel, unde vom vizita Muzeul Satului Talmacel, un loc minunat și reprezentativ al zonei, iar apoi ne vom îndrepta spre Carul Mare cu boi și împreună cu alaiul Carului coboram în Uliță spre centru și biserica. La ora 12:00 vom coborî din centru la rau pentru udatul Ionilor, urmând să începem drumeția propriu-zisă până la ora 17:00.
ECHIPAMENT NECESAR
Tricouri, pantaloni și șosete de schimb, bocanci de munte cu glezna înaltă, pelerină de ploaie, geacă și pantaloni impermeabili, căciulă, parazapezi și bețe hiking (recomandat), sticlă cu apă min 1 litru, gustări, fluier, lanternă. Cel mai bine ar fi să îi îmbrăcăți pe cei mici în straturi, pentru că la amiază mai cald, iar seară răcoare.
COSTURI
Participarea la drumeție 70 lei adulți și 30 lei copil
Opțional:
Intrarea în muzeu se face pe baza de donație. Fiecare participant este liber să doneze ce suma dorește.
Notă:
Prin acest program dorim să încurajăm și să susținem aceste locuri unice din comunitatea noastră.
GHID
Nicoleta Ocneriu – ghid montan
Contact: 0742 667 196
Notă:
– Configurația și lungimea traseului vor fi adaptate în funcție de condițiile meteo și omogenitatea/eterogenitatea grupului.
– Organizatorul (ghidul) își rezervă dreptul de a refuza participanții care vin echipați necorespunzător cerințelor sau cu condiție fizică neadecvată.
– Turele se țin în condiții de siguranță și cu un numar minim de participanți. Organizatorul își rezervă dreptul de a reprograma sau anula turele fără o notificare prealabilă dacă aceste condiții nu sunt îndeplinite.
– Returnarea contravalorii biletului se face doar în cazul în care organizatorul (ghidul) anulează drumeția.
———————————————
Prin participarea la acest eveniment, îmi dau acordul de a fi fotografiat. Iau la cunoștință faptul că fotografiile vor fi folosite cu scopuri publicitare, în mediul online şi pe materiale tipărite, în cadrul Programului „Anii Drumeției” pentru promovarea acestuia.Declar pe propria răspundere că, din cele cunoscute de mine, sunt apt(ă) pentru efectuarea unui efort fizic susținut în cadrul evenimentelor de tip drumeție, fără sa-mi dăuneze în vreun fel stării de sănătate. Participarea mea la acest eveniment este în totalitate voluntară, înțelegând riscurile asociate la care mă supun.
———————————————
Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.