Autoritățile județene lansează o campanie de ecologizare a traseelor de drumeție, în cadrul Programului „Anii Drumeției”, încurajând astfel comunitățile locale și pasionații de drumeție și mișcare în aer liber să contribuie activ la menținerea curățeniei pe traseele din Județul Sibiu.
Pe 19 august va avea loc prima ediție a evenimentului lunar de ecologizare a potecilor din județ, în zona Bâlea: Bâlea Lac, Valea Bâlii, Bâlea Cascadă, iar doritorii sunt invitați să completeze formularul de înscriere: https://forms.gle/gPKh6W7PuQp5FEyV8.
„Credem că a venit momentul să ducem aprecierea și grija pe care le avem pentru natură la nivelul următor. Suntem mândri de comunitatea care a crescut în jurul Programului „Anii Drumeției” și ne bucurăm să cunoaștem, de la o săptămână la alta, tot mai mulți pasionați de drumeție și mișcare în aer liber, cu care să ne bucurăm împreună de frumusețea potecilor din județ. Vrem să îi implicăm în menținerea curățeniei pe poteci și să le cerem ajutorul în a răspândi mai departe respectul și grija față de natură.” (Daniela Cîmpean – Președinta Consiliului Județean Sibiu)
Organizatorii plănuiesc o altfel de acțiune de ecologizare, una în care participanții vor fi introduși în specificul zonei, vor avea parte de o tură ghidată, premii și surprize. Aceștia vor asigura voluntarilor transportul dus-întors, accesoriile pentru curățenie, cât și gustările din timpul zilei.
Pentru mai multe informații despre eveniment, program și echipamentul necesar, vă invităm să consultați pagina evenimentului:
Drumețenie
Programul „Anii Drumeției” este un program inițiat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu.
Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activitățile specifice ecoturismului.
Cunoscut în comunitate pentru grija pentru natură și dorința de a încuraja cât mai mulți oameni să exploreze potecile din județ. A început prin redactarea un document cuprinzător despre standardizarea signalisticii pe traseele de drumeție și implementarea sa la nivel județean. Abia după aceea a început munca serioasă. Cea de refacere a traseelor de drumeție, astfel încât acestea să fie sigure de parcurs, chiar și pentru drumeții începători și de promovare a comportamentului responsabil în natură.
Pregătirea traseelor pentru Eurorando, cel mai mare eveniment european dedicat drumeției, a însemnat 13 trasee în zona montană și colinară a Județului Sibiu, însumând 130 km.
Până în clipa de față s-au refăcut toate traseele de drumeție din Masivul Cindrel (21 de trasee, un total de 213 km), iar în paralel s-a intervenit și pe segmente de trasee din Munții Făgăraș, aproximativ 60 de km. În perioada următoare se continuă lucrările de amenajare a traseelor din Masivul Făgăraș (23 de trasee), aproximativ 200 de km.
Descoperă mai multe pe www.aniidrumetiei.ro și app-ul Anii Drumeției, disponibil în Apple Store și Play Store.