Campania de ecologizare lansată în luna august de către Consiliul Județean Sibiu, în cadrul Programului „Anii Drumeției”, continuă în dimineața aceasta cu o acțiune în Munții Cindrel, în zona stațiunii Păltiniș. Scopul acestui eveniment, care îmbină în mod eficient drumeția și ecologia, este de a trage un semnal de alarmă în ceea ce privește depozitarea ilegală a deșeurilor, cât și de a implica publicul larg, comunitățile locale și iubitorii de drumeții, în menținerea curățeniei pe traseele montane.
Dis-de-dimineață, un grup format din voluntari a pornit spre Păltiniș pentru a aduna deșeurile din zona stațiunii. Voluntarii, alături de ghidul Claudia Popelca și membrii echipei Anii Drumeției, vor avea parte, la finalul acțiunii de ecologizare, de o drumeție în Munții Cindrel. Evenimentul reprezintă un catalizator pentru o amplă campanie de educare a publicului, în ceea ce privește comportamentul responsabil și grija față de mediul înconjurător.
Drumețenie (*drumeție pentru curățenie) este un concept care îmbină utilul cu plăcutul, în cazul acesta mișcarea în aer liber cu o acțiune de ecologizare și învățare a regulilor de bază privind turismul responsabil. Primul eveniment s-a desfășurat în zona Bâlea Cascadă – Bâlea Lac și a implicat 50 de voluntari, care au adunat o jumătate de tonă de gunoaie.
Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.
Descoperă mai multe pe www.aniidrumetiei.ro și app-ul Anii Drumeției, disponibil în App Store și Play Store.