Traseu: Sebeşu de Sus – Cabana Suru – Șaua Suru

Pretabil pentru toate anotimpurile

Traseu Deschis

Marcaj

Montan - Triunghi roșu

Dificultate

Dificil

Distanță

15.96 km

Durata

6:10 ore

Urcare

1727 m

Coborâre

0 m

Descarcă harta:

GPX KML
  • Descriere

  • Cum ajung

  • Vremea

Sebeşu de Sus – Cabana Suru – Șaua Suru

Marcaj triunghi roșu pe fond alb: Staţia CFR Sebeşu Olt -  Sat Sebeşu de Sus - Culmea Moaşei - Refugiul Suru - Fruntea Moaşei - Căldarea Surului - Şaua Suru

Traseul poartă drumeții din satul Sebeșu de Sus, de-a lungul Văii Moașei spre altitudinea de 2283 metri, la Vârful Suru, parte a Masivului Făgăraș. Traseul parcurge un drum împădurit, pe Culmea Moașei pe la Cabana Suru și Monumentul Salvamontistului. Monumentul este o amintire dedicată salvamontistului ucis de avalanşă în Valea Găvanului pe 18 martie 1980, în timpul unei operaţiuni de salvare. Iarna, ultimul segment spre creastă este accesibil doar cu echipament specific, în funcție de condițiile impuse de vreme. 

Latitudine

45.670803

Longitudine

24.317841

Accesează coordonatele in Google Maps:

Găsește locația

Pentru a pracurge acest traseu trebuie să ajungeți fie la Halta CFR Sebeșu Olt cu tenul, fie cu automobilul personal la baza muntelui, la începutul propriu zis al traseului.

Dacă alegeți totuși trenul, vă avertizăm că va trebui să parcurgeți un lung drum forestier, preț de câteva ore, din Haltă până la baza muntelui. Trenurile care opresc în Halta CFR Sebeșu, sunt cele de tip Regio, iar orarul acestora poate fi consultat pe site-ul infofer.ro.

Dacă alegeți automobilul personal, urmăriți indicatoarele de semnalizare a traseului din localitatea Sebeșu Olt până la baza muntelui. 

Chiar la punctul de pornire pe traseu veți găsi o hartă cu toate informațiile pentru parcurgerea traseului. Urmăriți marcajele și signalistica traseului și vă va fi foarte ușor să vă croiți drumul. Drumeție plăcută! 

Puncte de interes