Traseu: Portiţa Arpaşului – Lacul Podrăgel – Cabana Podragu

Pretabil vara

Traseu Deschis

Marcaj

Montan - Cruce albastră

Dificultate

Dificil

Distanță

3.55 km

Durata

1:40 ore

Urcare

448 m

Coborâre

442 m

Descarcă harta:

GPX KML
  • Descriere

  • Cum ajung

  • Vremea

Portiţa Arpaşului – Lacul Podrăgel – Cabana Podragu

Marcaj cruce albastră pe fond alb: Portiţa Arpaşului - Căldarea Arpaşului - Muchia Podrăgel - Lacul Podrăgel - Cabana Podragu

 Un traseu ce conduce drumeții pe o distanță de trei culmi și două văi de la Șaua Portița Arpașului și Fereastra Zmeilor la Cabana Podragu. Traseul poartă drumeții pe pragul glaciar spre căldarea superioară a Podragului, într-un cadrul de basm. Fereastra Zmeilor, situată în Munții Făgăraș, reprezintă de fapt o serie de custuri înguste care s-au format de-a lungul timpului datorită acțiunii curenților și a dezagregărilor produse de îngheț si dezgheț. Formațiunea geologică este unică pe teritoriul Munților Făgăraș și se află foarte aproape de Vârful Arpașul Mare, o zonă fantastic de spectaculoasă. Drumețul are parte pe acest traseu de o vedere minunată pe ambele părți ale crestei Masivului Făgăraș. Iar cei mai experimentați care vor parcurge acest traseu pot accesa numeroasele trasee pentru alpinism, pe crestele Arpășelului, Vârtopelului și Arpașului. 

Latitudine

45.608315

Longitudine

24.686035

Accesează coordonatele in Google Maps:

Găsește locația

La Fereastra zmeilor, la + 2100 m. alt. puteți ajunge doar la pas, pe unul dintre traseele de drumeție marcate. 

La baza traseelor de pornire veți găsi o hartă cu toate informațiile pentru alegerea și parcurgerea traseului. Urmăriți marcajele și signalistica traseului și vă va fi foarte ușor să vă croiți drumul. Drumeție plăcută!