Traseu: Coada lacului Gura Raului – Şaua Cânaia – Valea Sadului

Pretabil vara

Traseu Deschis

Marcaj

Montan - Triunghi albastru

Dificultate

Mediu

Distanță

30.35 km

Durata

9:50 ore

Urcare

1498 m

Coborâre

963 m

Descarcă harta:

GPX KML
  • Descriere

  • Cum ajung

  • Vremea

Coada lacului Gura Raului – Şaua Cânaia – Valea Sadului

Marcaj triunghi albastru pe fond alb: Coada lacului Gura Raului - Cantonul silvic Niculeşti - Cabana Z - Valea Râul Mare - Şaua Cânaia - Valea Sadului (Cantonul silvic Şerbănei)

Pornind de la coada lacului Gura Râului, traseul poartă drumeții spre Niculești pe lângă Cabana Z, o cabană cu un Z mare pe ea care-i inspiră și numele, și pe lângă formațiunea stâncoasă denumită La Bisericuță, o stâncă ce poartă solitară o icoană pe latura-i estică. Drumul forestier continua abrupt către Șaua Cânaia pe valea Râului Mare, iar muchiile căldărilor de la Iezerul Mare se văd în depărtare în față. 

Latitudine

45.705485

Longitudine

23.893128

Accesează coordonatele in Google Maps:

Găsește locația

Una dintre variantele pentru a ajunge la coada lacului Gura Râului este automobilul personal.  Pentru a limita impactul asupra mediului înconjurător sfatul nostru este să vă grupați în cât mai puține mașini. O altă modalitate de transport este să vă deplasați până în localitatea Gura Râului cu autocarul, iar de acolo să parcurgeți  traseul de aproximativ 2 ore pe jos, din comună spre lacul de acumulare. Orarul autobuzelor poate fi găsit pe site-ul autocare.ro.

Odată ajunși la baza traseului propriu zis, veți găsi o hartă cu toate informațiile pentru parcurgerea traseului. Urmăriți marcajele și signalistica traseului și vă va fi foarte ușor să vă croiți drumul. Drumeție plăcută! 

Fiți însă atenți: acest traseu este unul foarte lung cu destinație la Cantonul Silvic Șerbănei. Dacă optați pentru transport cu automobilul personal va trebui să vă întoarceți la mijlocul drumului pentru a ajunge înapoi la lacul de acumulare din Gura Râului sau să înoptați pe traseu și să reveniți a doua zi la punctul de plecare.

Puncte de interes

Cazare