Traseu: Cisnădioara – Vf. Măgura- Rășinari

Pretabil pentru toate anotimpurile

Traseu Deschis

Marcaj

Montan - Cruce albastră

Dificultate

Ușor

Distanță

15.51 km

Durata

5:40 ore

Urcare

794 m

Coborâre

828 m

Descarcă harta:

GPX KML
  • Descriere

  • Cum ajung

  • Vremea

Cisnădioara – Vf. Măgura- Rășinari

Marcaj cruce albastră pe fond alb: Cisnădioara - Vf. Măgura - Poiana Trandafirilor (Rosengarten) - Cătun Prislop – Răşinari

Traseul pornește din Cisnădioara spre altitudinea de 1304 metri, pe Vârful Măgura pe un drum forestier de-a lungul unei văi, și coboară apoi spre Prislop, un cătun locuit de romi, la câțiva kilometri de satul Rășinari, pe un drum de căruțe. Drumeții pot poposi de-a lungul traseului la Refugiul Rosengarten și admira câmpiile înflorite de pe Vârful Măgura, parte a masivului Cindrel. Traseul este unul perfect pentru drumeții lejere, cu familia sau pentru cicloturism. 

Latitudine

45.704797

Longitudine

24.068863

Accesează coordonatele in Google Maps:

Găsește locația

Pentru a ajunge la Cisnădioara, singurele modalități sunt utilizarea bicicletei sau a automobilul personal. Desigur noi vă sfătuim să alegeți bicicleta, chiar dacă este alegerea un pic mai obositoare pentru moment. Vă garantăm însă că pe lângă satisfacția sportivă, veți avea și satisfacția peisajului către crestele însorite ale Munților Făgăraș și libertatea adierii vântului pe coborârea ce vă va recompense pentru efortul depus în urcarea dealului. Nimic nu se compară cu sentimentul coborârii unui deal, după efortul de a-l urca. Dacă însă alegeți mașina, vă sfătuim să vă grupați în cât mai puține mașini pentru a avea un impact minim asupra mediului înconjurător și al poluării. La baza traseului veți găsi o hartă cu toate informațiile pentru parcurgerea traseului. Urmăriți marcajele și signalistica traseului și vă va fi foarte ușor să vă croiți drumul. Drumeție plăcută! 

Puncte de interes

Cazare