Traseu: Bâlea Cascadă – Valea Doamnei – Bâlea Lac

Pretabil vara

Traseu Deschis

Marcaj

Montan - Cruce roșie

Dificultate

Dificil

Distanță

6.60 km

Durata

3:10 ore

Urcare

972 m

Coborâre

248 m

Descarcă harta:

GPX KML
  • Descriere

  • Cum ajung

  • Vremea

Bâlea Cascadă – Valea Doamnei – Bâlea Lac

Marcaj cruce roșie pe fond alb:  Bâlea Cascadă - Muchia Bâlii - Valea Doamnei - Şaua Bâlii - Bâlea Lac

Traseul urmează de la Bâlea Cascadă Valea Doamnei, o vale ce stă mărturie numeroșilor ghețari cuaternari și a celor două căldări glaciare spectaculoase, Căldărușa cu Iarbă și Căldarea Lacului. Traseu este unul frumos, de dificultate mică, care oferă plăcerea descoperirii unor peisaje unice asupra cascadelor de pe Doamnei, a Lacului glaciar Bâlea și a vârfurilor din creasta masivului muntos Făgăraș. Fiind un traseu care se desfășoară pe cea mai mare parte în zonă de gol alpin este unul portivit drumeților cu experiență iar echipamentul din care să nu lipsească kitul de avalanșă este obligatoriu. 

Latitudine

45.633856

Longitudine

24.606584

Accesează coordonatele in Google Maps:

Găsește locația

La Telecabina de la Bâlea Cascadă puteți ajunge pe tot parcursul anului fie cu automobilul personal, fie cu Bâlea Bus. Orarul autobuzului poate fi găsit pe site-ul baleabus.ro. Desigur că noi vă sfătuim să alegeți metoda de transport cu cel mai mic impact asupra mediului înconjurător, de data aceasta autobuzul. 

La Cascada Bâlea veți găsi o hartă cu toate informațiile pentru parcurgerea traseului. Urmăriți marcajele și signalistica traseului și vă va fi foarte ușor să vă croiți drumul. Drumeție plăcută! 

Puncte de interes