Ski de tură

Activitate/Sport

Ski de tură

Descriere

Munții Cindrel, paradisul unde vei petrece o zi fantastică, alunecând lin pe zăpadă proaspăt ninsă.

Deja de la prima ninsoare, iubitorii sporturilor de iarnă caută cele mai portivite poteci, cele mai prielnice rute și cele mai bune condiții ale zăpezii pentru a ieși la o tură pe schiuri.

Ski-ul de tură presupune deplasarea pe schiuri atât la urcare, cât și la coborâre, doar cu ajutorul forței schiorului și combină astfel schiatul cu activitățile de trekking, hiking și câteodată, pentru cei experimentați escalada. Pentru a putea practica acest sport este nevoie de o cunoaștere amănunțită a traseului, ski-ul de tură reprezentând alternativa ideală pentru drumeții montane pe timp de iarnă. Ski-ul de tură clasic este variantă preferată de drumeții începători care doresc ture lejere de-a lungul cărora să se bucure de panorama înzăpezită a muntelui, în grupuri mai mari. Free-touring-ul, un derivat al ski-ului de tură este varianta potrivită pentru drumeții care adoră să coboare panta în viteză, mai ales pe un traseu dificil, iar ski alpinismul este activitatea destinată celor avansați în domeniu și reprezintă, precum și denumirea, o îmbinare perfectă între acesta și alpinism.

Județul Sibiu oferă trasee pentru fiecare dintre tipurile de ski alese, Munții Cindrel fiind ideali pentru cei care vor să încerce pentru prima oară acest sport, sau pentru cei care îl practică la nivel amator. Pentru sportivii experimentați, traseele din Munții Făgăraș reprezintă locul ideal pentru drumeții cu ski.

Lista ghizilor

Anii Drumeției

Anii Drumeției

Ghid

Catri Naicu

Catri Naicu

Ghid

Teo Bobeș

Teo Bobeș

Ghid

Lorand Peter

Lorand Peter

Ghid

Iulian Pănescu

Iulian Pănescu

Ghid

Închiriere Echipamente

Trail Guide

Trail Guide

Centru de închiriat

Explorer Sport

Explorer Sport

Centru de închiriat

Echipament pentru Ski de tură

Apă
Bocanci
Briceag
Cască
Ceai
Geacă Gore-Tex
Kit salvare avalanșă
Lanternă frontală
Mănuși
Ochelari de soare
Pantalon Gore-Tex
Pelerină
Rucsac
Softshell
Windstopper