26 mai 2024

Drumeție în familie pentru observarea păsărilor de munte pe Valea Orlățelului

Ani Drumetiei icon

Traseu

Sibiu - Sibiu
Ani Drumetiei icon

Dificultate

Ușor

Dragi drumeti,

În data de 26 mai vom porni alături de cei mici și cei mari într-o nouă aventură de observare a păsărilor de munte dintr-o zonă mai puțin cunoscută din apropierea satului Orlat, valea râului Orlățel. Ne vom întâlni dimineață la ora 9.30 în parcarea de dinainte de intrarea B la Zoo Sibiu. După o scurtă prezentare a programului zilei vom grupa în mașini și vom porni către Poplaca și de aici către Orlat. În Orlat vom parcurge cu mașina ulițele satului și vom ieși pe valea râului Orlățel. Vom urca câțiva kilometri pe drumul forestier care merge în paralel cu râul și după ce vom parca mașinile vom porni în drumeția noastră perpedes în amontele Orlățelului.
Vom merge pe drumul forestier aproximativ 5 kilometri până când peisajul se va deschide și vom vedea pe dreapta drumului câteva colibe de lemn ale locuitorilor din Orlat, construite în mijlocul unor fânețe cu pomi fructiferi. De-a lungul drumului vom povesti despre păsările de munte pe care le putem observa precum codobatură de munte, mierlă de apă, muscari, pițigoi, etc. Ne vom aseza lângă una dintre colibe pentru a lua prânzul și pentru a mai afla de la ghizi informații despre păsările de munte dar și despre alte animale sălbatice care trăiesc în această zonă.

Tura este ușoară, potrivită persoanelor de orice vârsta precum și copiilor de minim 6 ani.
Pentru participarea la această drumeție NU este nevoie de echipament tehnic special specific turelor montane.

UNDE ȘI CÂND NE ÎNTÂLNIM?

Ne vom întâlni dimineață la ora 9.30 la intrarea B Zoo Sibiu.

INFORMAȚII TRASEU

Distanță: 10 km
Diferență de nivel: 100 metri
Dificultate traseu: ușor
Durata turei: aproximativ 4 – 5 ore.

ECHIPAMENT NECESAR

Sticlă cu apă/ceai, minim 1 l.;
Gustare pentru o pauză la jumătatea traseului;
Binoclu de orice mărime este bine venit!

COSTURI

70 lei/participant adult. Copiii între 6 și 14 ani plătesc o taxă de participare de 20 lei.
Tura se va ține cu minim 10 participanți adulți plătitori.
Copiii de la 6 ani în sus pot participa, cu condiția să fie însoțiți de un adult, părinții sunt responsabili pentrua evalua dificultatea traseului pentru copii.

GHID

Proca Mihai – ghid local și național de turism
Contact: 0720-003.332

Notă:

– Configurația și lungimea traseului vor fi adaptate în funcție de condițiile meteo și omogenitatea/eterogenitatea grupului.
– Organizatorul (ghidul) își rezervă dreptul de a refuza participanții care vin echipați necorespunzător cerințelor sau cu condiție fizică neadecvată.
– Turele se țin în condiții de siguranță și cu un numar minim de participanți. Organizatorul își rezervă dreptul de a reprograma sau anula turele fără o notificare prealabilă dacă aceste condiții nu sunt îndeplinite.
– Returnarea contravalorii biletului se face doar în cazul în care organizatorul (ghidul) anulează drumeția.

———————————————
Prin participarea la acest eveniment, îmi dau acordul de a fi fotografiat. Iau la cunoștință faptul că fotografiile vor fi folosite cu scopuri publicitare, în mediul online şi pe materiale tipărite, în cadrul Programului „Anii Drumeției” pentru promovarea acestuia.Declar pe propria răspundere că, din cele cunoscute de mine, sunt apt(ă) pentru efectuarea unui efort fizic susținut în cadrul evenimentelor de tip drumeție, fără sa-mi dăuneze în vreun fel stării de sănătate. Participarea mea la acest eveniment este în totalitate voluntară, înțelegând riscurile asociate la care mă supun.
———————————————
Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

Data drumeției

26 mai 2024

Punct plecare

Intrare B Zoo Sibiu

Ora de plecare

09:30

Durata drumeției

5 ore

Dificultate

Ușor

Cost / persoană

70 lei