Dragi drumeți,
Vă invităm să ne întoarcem la Boița, într-un decor autumnal de poveste. Deși suntem în noiembrie, culorile calde ale toamnei încă se păstrează și ne vor încânta din nou privirile. Vom explora și cătunul Răcorele, unde sperăm să-i reîntâlnim pe cei doi bătrânei care, cu încăpățânare și drag de locuri, continuă să locuiască aici.
Drumeția ne va purta pe o potecă folosită de localnici, până pe Vârful Răvicuței, în Munții Lotrului. Peisajul este spectaculos, specific Mărginimii, cu colibe de fân, staule de oi și priveliști incredibile, amplificate acum de culorile toamnei: vom vedea Vârful Suru dintr-o nouă perspectivă, vom admira Cozia în depărtare pe Valea Oltului și vom fi impresionați de creasta înzăpezită a Vârfului Sterpu, spre sud.
Așa cum ne-am obișnuit în drumețiile de la Boița, ne vom bucura de priveliști asupra Oltului, la intrarea în defileu. Traseul va fi presărat cu povești captivante și relatări despre istoria locului, o istorie bogată, dat fiind că satul se află la granița de sud a Transilvaniei.
Pentru un plus de savoare, drumeții vor putea savura o cafea aromată și surpriza dulce într-un loc cu o panoramă superbă.
Este un traseu de dificultate medie, cu o lungime de 14 kilometri și o diferență de nivel de 700 de metri. Pe alocuri, poteca străbate secțiuni mai abrupte prin pădure, așa că participanții trebuie să aibă o condiție fizică bună și o minimă experiență de drumeție pe munte.
Vă așteptăm cu drag să explorăm împreună acest colț de natură fermecător!
UNDE ȘI CÂND NE ÎNTÂLNIM?
Ne intalnim la ora 9, in parcarea de langa KFC Selimbar, de unde vom pleca grupati pe masini spre Boita.
INFORMAȚII TRASEU
Distanță: 14 km
Diferență de nivel: 700 m
Dificultate traseu: mediu
Durata drumeției: 6-7 ore.
ECHIPAMENT NECESAR
ghete de drumetie, pantaloni de drumetie specifici sezonului, bluza de corp tehnica din material sintetic sau merinos, polar, jacheta de vant si sau impermeabila, sapca sau palarie, rucsac in care sa aveti o bluza de schimb, apa (1.5 l) si mancare pentru picnic.
TRANSPORT
Oferim transport gratuit în limita a 8 locuri pe principiul primul venit primul sosit. Alocarea și confirmarea locurilor în
microbuz se face după achiziția biletului de participare, printr-un mesaj trimis ghidului.
COSTURI
70 lei/persoană
Pentru copiii până în 14 ani participarea la drumeție este gratuită, cu condiția să fie însoțiți de un adult, părinții sunt responsabili pentru a evalua dificultatea traseului pentru copii.
GHID
Florin Ionescu
Contact: 0740-205877
Notă:
– Configurația și lungimea traseului vor fi adaptate în funcție de condițiile meteo și omogenitatea/eterogenitatea grupului.
– Organizatorul (ghidul) își rezervă dreptul de a refuza participanții care vin echipați necorespunzător cerințelor sau cu condiție fizică neadecvată.
– Turele se țin în condiții de siguranță și cu un numar minim de participanți. Organizatorul își rezervă dreptul de a reprograma sau anula turele fără o notificare prealabilă dacă aceste condiții nu sunt îndeplinite.
– Returnarea contravalorii biletului se face doar în cazul în care organizatorul (ghidul) anulează drumeția.
———————————————
Prin participarea la acest eveniment, îmi dau acordul de a fi fotografiat. Iau la cunoștință faptul că fotografiile vor fi folosite cu scopuri publicitare, în mediul online şi pe materiale tipărite, în cadrul Programului „Anii Drumeției” pentru promovarea acestuia.Declar pe propria răspundere că, din cele cunoscute de mine, sunt apt(ă) pentru efectuarea unui efort fizic susținut în cadrul evenimentelor de tip drumeție, fără sa-mi dăuneze în vreun fel stării de sănătate. Participarea mea la acest eveniment este în totalitate voluntară, înțelegând riscurile asociate la care mă supun.
———————————————
Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu.Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.