Dragi drumeti,
Drumeția noastră ușoară de toamnă va porni din satul Jina, unde vom ajunge cu mașinile personale. Ne vom întâlni dimineață la ora 9.30 în parcarea magazinului Kaufland de la ieșirea către Mediaș (lângă autostradă). După o scurtă prezentare a programului zilei vom porni cu mașinile către localitatea Jina, mergând mai întâi pe autostradă până la Săliște și de aici mai departe spre Poiana Sibiului – Jina. La ieșirea din satul Jina, de unde drumul asfaltat începe să coboare către Transalpina, vom parca mașinile și vom porni în drumeția noastră pe un drum de țară.
Vom porni la pas de-a lungul drumului de țară ce urmează culmea montană denumită Creasta Porumbelului, cu priveliști impresionante către munții Cindrel în sud, munții Șureanu în vest și Mărginimea Sibiului în est. Drumul de țară nu are urcări lungi si grele, menținându-ne în mare parte din timp la aceeași altitudine.
Deci traseul este ușor și potrivit tuturor categoriilor de participanți!
În timpul turei vom povesti despre obiceiurile pastorale ale locuitorilor din Jina și Poiana Sibiului, care au colibe și zone de pășunat în această zonă înaltă a Mărginimii Sibiului. Tot aici vom povesti despre cea mai apropiată arie protejată de locația noastră și anume situl Natura 2000 Frumoasa, declarat pentru protecția unor specii de păsări rare de pădure, protejarea habitatelor de pădure, a pajiștilor montane și a multor specii de animale, precum carnivorele mari.
Vom încerca să mergem cât mai mult pe Culmea Porumbelului, ținând însă cont de posibilitățile fizice ale tuturor participanților la tură.
Peisajele impresionante se vor menține pe parcursul întregului traseu, lucru care face tura de neratat!
UNDE ȘI CÂND NE ÎNTÂLNIM?
Ne vom întâlni dimineață la ora 9.30 în parcarea magazinului Kaufland de la ieșirea către Mediaș (lângă autostradă)
INFORMAȚII TRASEU
Distanță: 10-12 km
Diferență de nivel: sub 100 metri
Dificultate traseu: foarte ușor
Durata turei: aproximativ 3-4 ore.
Turiștii care doresc să participe la tură dar nu au posibilitatea de a se deplasa până la Jina cu mașini personale pot să sune ghidul turei (Mihai Proca – 0720003332) pentru a afla dacă sunt locuri în mașinile celorlalți participanți la tură.
Tura este foarte ușoară, potrivită persoanelor de orice vârsta precum și copiilor de minim 6 ani.
ECHIPAMENT NECESAR
Sticlă cu apă/ceai, minim 1 l.;
Gustare pentru o pauză la jumătatea traseului;
Pălărie şi cremă de soare;
Binoclu de orice mărime este bine venit!
COSTURI
70 lei/participant adult.
20 lei – copiii/tineri între 6 si 18 ani
Tura se va ține cu minim 10 participanți adulți plătitori!
Copiii vor participa însoțiți de un adult!
GHID
Proca Mihai – ghid local și național de turism
Contact: 0720-003.332
Notă:
– Configurația și lungimea traseului vor fi adaptate în funcție de condițiile meteo și omogenitatea/eterogenitatea grupului.
– Organizatorul (ghidul) își rezervă dreptul de a refuza participanții care vin echipați necorespunzător cerințelor sau cu condiție fizică neadecvată.
– Turele se țin în condiții de siguranță și cu un numar minim de participanți. Organizatorul își rezervă dreptul de a reprograma sau anula turele fără o notificare prealabilă dacă aceste condiții nu sunt îndeplinite.
– Returnarea contravalorii biletului se face doar în cazul în care organizatorul (ghidul) anulează drumeția.
———————————————
Prin participarea la acest eveniment, îmi dau acordul de a fi fotografiat. Iau la cunoștință faptul că fotografiile vor fi folosite cu scopuri publicitare, în mediul online şi pe materiale tipărite, în cadrul Programului „Anii Drumeției” pentru promovarea acestuia.Declar pe propria răspundere că, din cele cunoscute de mine, sunt apt(ă) pentru efectuarea unui efort fizic susținut în cadrul evenimentelor de tip drumeție, fără sa-mi dăuneze în vreun fel stării de sănătate. Participarea mea la acest eveniment este în totalitate voluntară, înțelegând riscurile asociate la care mă supun.
———————————————
Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.