Dragi drumeți,
Sâmbătă pornim în căutarea brândușelor de pe Valea Sâmbetei. Aceasta este una dintre cele mai spectaculoase văi din Munții Făgărașului.
Traseul către Cabana Valea Sâmbetei este destul de ușor, fără porțiuni tehnice. Este accesibil persoanelor care nu au experiență în mersul pe munte.
Vom urma traseul spre cabană, pe drumul forestier și prin pădure, unde vom face o pauză bine meritată, admirând măreția Munților Făgăraș, încă aflați sub zăpezi.
UNDE ȘI CÂND NE ÎNTÂLNIM?
Ne întâlnim la ora 9:00, în parcarea de la Hervis. De acolo ne vom deplasa cu mașinile personale, aproximativ 70 de km, pana la Sâmbăta de Sus, unde vom parca, în jurul orei 10:15.
Pentru cei care nu au la dispoziție mașină, va exista un cost / persoană și se va plăti direct la șoferul care are loc disponibil în mașină. Vă rugăm să anunțați dacă nu aveți mașină personală, pentru a verifica disponibilitatea.
INFORMAȚII TRASEU
Distanță: 10 km
Diferență de nivel: + / – 600 m
Dificultate traseu: mediu
Durata drumeției: aproximativ 6 ore (plus 2,5 ore transportul)
ECHIPAMENT NECESAR
Bocanci de munte;
Căciulă;
Mănuși;
Haine de ploaie/vânt, în mai multe straturi;
Cremă de soare
Șapcă/buff
Bluză de schimb;
Geacă de puf (geacă groasă);
Termos cu ceai, sticlă cu apă (minim 1l);
Gustări (sandwich-uri, batoane, fructe).
Recomandate:
Bețe trekking;
COSTURI
Drumeție: 90 lei/persoană – minim 6 participanți.
Este o drumeție la care pot participa și copiii, iar până în 14 ani participarea la drumeție este la jumătate din prețul întreg, cu condiția să fie însoțiți de un adult, părinții sunt responsabili pentru a evalua dificultatea traseului pentru copii.
GHID
Teodora Sabina Bobeș – ghid și voluntar aspirant Salvamont
Contact: 0753-439280
Notă:
– Configurația și lungimea traseului vor fi adaptate în funcție de condițiile meteo și omogenitatea/eterogenitatea grupului.
– Organizatorul (ghidul) își rezervă dreptul de a refuza participanții care vin echipați necorespunzător cerințelor sau cu condiție fizică neadecvată.
– Turele se țin în condiții de siguranță și cu un numar minim de participanți. Organizatorul își rezervă dreptul de a reprograma sau anula turele fără o notificare prealabilă dacă aceste condiții nu sunt îndeplinite.
– Returnarea contravalorii biletului se face doar în cazul în care organizatorul (ghidul) anulează drumeția.
———————————————
Prin participarea la acest eveniment, îmi dau acordul de a fi fotografiat. Iau la cunoștință faptul că fotografiile vor fi folosite cu scopuri publicitare, în mediul online şi pe materiale tipărite, în cadrul Programului „Anii Drumeției” pentru promovarea acestuia.Declar pe propria răspundere că, din cele cunoscute de mine, sunt apt(ă) pentru efectuarea unui efort fizic susținut în cadrul evenimentelor de tip drumeție, fără sa-mi dăuneze în vreun fel stării de sănătate. Participarea mea la acest eveniment este în totalitate voluntară, înțelegând riscurile asociate la care mă supun.
———————————————
Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu.Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.