Dragă drumeț,
La doar câțiva pași de Sibiu, colinele transilvane îți oferă un peisaj blând și deschis, perfect pentru o drumeție de primăvară. Dealurile dintre Gușterița și Hamba păstrează farmecul natural al regiunii – pajiști verzi, poteci ușoare și panorame largi spre satele cu influență săsească.
Destinația este Hamba, un sat săsesc autentic, un loc al legendelor, cu o biserică fortificată bine conservată, case tradiționale și gospodării care păstrează gustul și stilul de viață de odinioară.
La sosire te așteaptă gusturi locale alese: pită cu chisătură, slănină, brânză frământată, zacuscă, cârnați, fasole bătută cu ceapă, cele mai delicioase gogoși, suc și cafea
UNDE ȘI CÂND NE ÎNTÂLNIM?
Duminică, 06.04.2025 la ora 09:30, str Ștefan cel Mare, Trei Stejari lângă magazinul Profi.
Ne vom grupa în mașinile personale și vom porni spre Gușterița.
INFORMAȚII TRASEU
Nivel: ușor
Diferența de nivel: 300 m
Durata drumeției: 2 – 3 ore
Durata experienței: 5 ore
Distanță: 10 km. Această se va stabili la fața locului în funcție de nivelul participanților și se va putea ajusta ușor.
ECHIPAMENT NECESAR
tricouri, pantaloni și șosete de schimb, bocanci de munte, pelerină de ploaie, sticlă cu apă min 1 litru, gustari, fluier. Cel mai bine este să va îmbrăcăți în straturi, pentru că la amiază este mai cald, iar dimineața este mai răcoare.
COSTURI
Ghidaj 70 lei adulți și 35 lei copil participarea la drumeție
Opțional: prânz local pe bază de donație
GHID
Nicoleta Ocneriu – ghid montan
Contact: 0742 667 196
Notă:
– Configurația și lungimea traseului vor fi adaptate în funcție de condițiile meteo și omogenitatea/eterogenitatea grupului.
– Organizatorul (ghidul) își rezervă dreptul de a refuza participanții care vin echipați necorespunzător cerințelor sau cu condiție fizică neadecvată.
– Turele se țin în condiții de siguranță și cu un numar minim de participanți. Organizatorul își rezervă dreptul de a reprograma sau anula turele fără o notificare prealabilă dacă aceste condiții nu sunt îndeplinite.
– Returnarea contravalorii biletului se face doar în cazul în care organizatorul (ghidul) anulează drumeția.
———————————————
Prin participarea la acest eveniment, îmi dau acordul de a fi fotografiat. Iau la cunoștință faptul că fotografiile vor fi folosite cu scopuri publicitare, în mediul online şi pe materiale tipărite, în cadrul Programului „Anii Drumeției” pentru promovarea acestuia.Declar pe propria răspundere că, din cele cunoscute de mine, sunt apt(ă) pentru efectuarea unui efort fizic susținut în cadrul evenimentelor de tip drumeție, fără sa-mi dăuneze în vreun fel stării de sănătate. Participarea mea la acest eveniment este în totalitate voluntară, înțelegând riscurile asociate la care mă supun.
———————————————
Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.