19 octombrie 2024

Răsărit pe Vf. Vânătoarea lui Buteanu și Valea lui Stan

Ani Drumetiei icon

Traseu

Sibiu - Sibiu
Ani Drumetiei icon

Dificultate

Mediu

Dragi drumeți,

Vom porni cu mașinile personale din Sibiu la ora 4.00 și ne vom deplasa în grup către Bâlea Lac. Vom parca într-un loc propice pentru asta și vom începe urcarea către Șaua Caprei în jurul orei 5.40, astfel încât la ora 7.30 să fim pe Vf. Vânătoarea lui Buteanu, în așteptarea răsăritului de la ora 7.46. După sesiunea de fotografii de pe vârf, vom coborî către Căldarea Văiuga și ne vom întoarce la lacul Bâlea pe un traseu alternativ. Sperăm să fim înapoi la Bâlea Lac la 10.15-10.30.
După ce recuperăm mașinile vom trece în partea sudică a Transfăgărășanului și vom coborî la barajul Vidraru, unde vom parca puțin mai jos de acesta. De aici vom merge pe jos către Valea lui Stan și vom intra în traseu, făcând circuitul cu întoarcere la baraj.

Drumeția este potrivită DOAR persoanelor cu condiție fizică medie sau bună și copiilor de minim 10 ani care au experiență la munte. Urcarea către Vf. Vânătoarea lui Buteanu se va face la frontale, pe întuneric. Parcurgerea Văii lui Stan presupune mersul pe vale și pe bride, respectiv folosirea câtorva scări amenajate pe canion.

UNDE ȘI CÂND NE ÎNTÂLNIM?

Ne întâlnim dimineață, la ora 4:00 , în parcarea magazinului DECATHLON, din Shoping City Șelimbăr. De acolo ne vom deplasa cu mașinile personale, pe ruta: Sibiu – Lacul Bâlea, unde vom parca mașinile în parcarea de lângă Cabana Bâlea Lac.
La finalizarea primei părți vom prelua mașinile și ne vom deplasa către barajul Vidraru. Vom parca 100 m mai jos de baraj.
După parcurgerea Văii lui Stan vom recupera mașinile și ne vom întoarce la Sibiu pe Valea Oltului.

INFORMAȚII TRASEU

Partea 1 – răsărit pe Vânătoarea lui Buteanu
Distanță: 5 km
Diferență de nivel: 500 m
Dificultate traseu: mediu
Durata primei părți: aproximativ 4 ore (cu o pauză de 20-30 min. pe vf. Vânătoarea lui Buteanu).

Partea 2 – Valea lui Stan
Distanță: 9 km
Diferență de nivel: 800 m
Dificultate traseu: mediu
Durata drumeției: aproximativ 4 ore (cu o pauză de 20-30 min. pentru masă inclusă)

ECHIPAMENT NECESAR

Ghete de drumeție înalte, cu talpă aderentă – obligatoriu;
Haine adaptate sezonului, în mai multe straturi, inclusiv un ultim strat impermeabil; tricou sau bluză de corp de schimb; pantalon lung;
Lanternă frontală și baterii de rezervă; mănuși de protecție (pot fi mănuși de ciclism), cu sau fără degete, care să vă protejeze la contactul cu scările sau lanțurile de pe traseu;
Rucsac mic de tură, sticlă cu ceai cald / apă, minim 1 l., ochelari de soare;
Gustări pentru cele două pauze de masă pe traseu
Bețele de trekking, eventual căciulă și mănuși

TRANSPORT

Putem asigura transportul tur-retur unui nr. limitat de persoane. Pentru rezervarea locului vă rugăm să ne contactați telefonic, la nr. 0722-177001, după efectuarea înscrierii.
După finalizarea procesului de înscriere, ghidul va crea un grup de whatsapp pe care ne vom organiza / redistribui în mașinile celor care vin cu mașina. . Costurile de transport ale acestora vor fi acoperite, în comun, de către ocupanții mașinii respective, la înțelegere cu șoferul.

COSTURI

150 lei/pers.
Se oferă și posibilitatea de a participa doar la una din cele două părți ale drumeției, cu mențiunea că cei care optează doar pentru o parte se vor organiza singuri în ceea ce privește accesul către și de la locul drumeției. Costul în acest caz va fi de doar 100 lei/pers.
Tura se va ține cu minim 8 participanți adulți.
Copiii de la 10 ani în sus pot participa, cu condiția să aibă experiență în mersul pe munte și fie însoțiți, fiecare dintre ei de câte un adult (părinții sunt responsabili pentru a evalua dificultatea traseului pentru copii, mai ales ținând cont de faptul că vom merge noaptea).

GHID

Dumitru TROANCA – ghid montan de turism
Contact: 0722-177001

Notă:

– Configurația și lungimea traseului vor fi adaptate în funcție de condițiile meteo și omogenitatea/eterogenitatea grupului.
– Organizatorul (ghidul) își rezervă dreptul de a refuza participanții care vin echipați necorespunzător cerințelor sau cu condiție fizică neadecvată.
– Turele se țin în condiții de siguranță și cu un numar minim de participanți. Organizatorul își rezervă dreptul de a reprograma sau anula turele fără o notificare prealabilă dacă aceste condiții nu sunt îndeplinite.
– Returnarea contravalorii biletului se face doar în cazul în care organizatorul (ghidul) anulează drumeția.

———————————————
Prin participarea la acest eveniment, îmi dau acordul de a fi fotografiat. Iau la cunoștință faptul că fotografiile vor fi folosite cu scopuri publicitare, în mediul online şi pe materiale tipărite, în cadrul Programului „Anii Drumeției” pentru promovarea acestuia.Declar pe propria răspundere că, din cele cunoscute de mine, sunt apt(ă) pentru efectuarea unui efort fizic susținut în cadrul evenimentelor de tip drumeție, fără sa-mi dăuneze în vreun fel stării de sănătate. Participarea mea la acest eveniment este în totalitate voluntară, înțelegând riscurile asociate la care mă supun.
———————————————
Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

 

Data drumeției

19 octombrie 2024

Punct plecare

Decathlon - Șelimbăr

Ora de plecare

04:00

Durata drumeției

8-9 ore

Dificultate

Mediu

Cost / persoană

150 lei