21 septembrie 2024

Drumeție de toamnă caldă în Munții Făgăraș

Ani Drumetiei icon

Traseu

Sibiu - Sibiu
Ani Drumetiei icon

Dificultate

Mediu

Dragi drumeți,

Profităm de ultimele zile calde din această toamnă, astfel că vă propunem o experiență de neuitat, cu drumeție în frumoșii Munți Făgăraș.
Tura va arăta în felul următor :
Vom porni de la Cabana Paltinul și vom urma traseul spre Șaua Paltinul, apoi traseul de creastă principală, înspre Vârful Lăițel, unde vom face o pauză bine-meritată. În timp ce admirăm peisajul, avem timp să savurăm un ceai alături de o mică gustare.
Aceasta este o drumeție de nivel mediu, potrivită persoanelor care au o minimă experiență în mersul pe munte, întrucât terenul este unul tehnic.

UNDE ȘI CÂND NE ÎNTÂLNIM?

Ne întâlnim la ora 8:30, în parcarea de la Hervis. De acolo ne vom deplasa cu mașinile personale, pe ruta: Sibiu – Cârțișoara – Bâlea Lac, unde vom parca, aproximativ în jurul orei 10:00.
Pentru cei care nu au la dispoziție mașină, va exista un cost / persoană și se va plăti direct la șoferul care are loc disponibil în mașină. Vă rugăm să anunțați dacă nu aveți mașină personală, pentru a verifica disponibilitatea.

INFORMAȚII TRASEU

Distanță: 8 km
Diferență de nivel: + / – 800 m
Dificultate traseu: mediu
Durata drumeției: aproximativ 6,5 ore (plus 3,5 ore transportul)

ECHIPAMENT NECESAR

Întrucât temperaturile la altitudini mari pot scădea destul de mult, sunt recomandate următoarele :
Mănuși;
Căciulă/buff;
Bocanci de munte;
Haine de ploaie și vânt ;
Polar;
Geacă de puf (geacă groasă);
Termos cu ceai, sticlă cu apă (minim 1,5 l);
Gustări (sandwich-uri, batoane, fructe).

Recomandare:
Bețe trekking;
Lanternă frontală

COSTURI

Drumeție: 90 lei/persoană – minim 6 participanți.
Copiii de la 8 ani în sus pot participa, iar până în 14 ani participarea la drumeție este la jumătate din prețul pentru adult, cu condiția să fie însoțiți de un adult (părinții sunt responsabili pentru a evalua dificultatea traseului pentru copii).

GHID

Teodora Sabina Bobeș – ghid și voluntar aspirant Salvamont
Contact: 0753-439280

Notă:

– Configurația și lungimea traseului vor fi adaptate în funcție de condițiile meteo și omogenitatea/eterogenitatea grupului.
– Organizatorul (ghidul) își rezervă dreptul de a refuza participanții care vin echipați necorespunzător cerințelor sau cu condiție fizică neadecvată.
– Turele se țin în condiții de siguranță și cu un numar minim de participanți. Organizatorul își rezervă dreptul de a reprograma sau anula turele fără o notificare prealabilă dacă aceste condiții nu sunt îndeplinite.
– Returnarea contravalorii biletului se face doar în cazul în care organizatorul (ghidul) anulează drumeția.

———————————————
Prin participarea la acest eveniment, îmi dau acordul de a fi fotografiat. Iau la cunoștință faptul că fotografiile vor fi folosite cu scopuri publicitare, în mediul online şi pe materiale tipărite, în cadrul Programului „Anii Drumeției” pentru promovarea acestuia.Declar pe propria răspundere că, din cele cunoscute de mine, sunt apt(ă) pentru efectuarea unui efort fizic susținut în cadrul evenimentelor de tip drumeție, fără sa-mi dăuneze în vreun fel stării de sănătate. Participarea mea la acest eveniment este în totalitate voluntară, înțelegând riscurile asociate la care mă supun.
———————————————
Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu.Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

Data drumeției

21 septembrie 2024

Punct plecare

Hervis Selimbăr

Ora de plecare

08:30

Durata drumeției

6-7 ore

Dificultate

Mediu

Cost / persoană

90 lei